22.01.2013

Căscăm ochii la ce cumpărăm? (1)

   Cora - Hipermarketul prețurilor HiperMici

   Cel mic a reușit să toarne lapte-n leptop. Și a mers pe burtă nu a zis nimic. După câteva zile, laptopul nu mai pornea, rămânea blocat la boot-are. Please wait! Puteai să aștepți și două zile. După câteva zile nu a mai pornit deloc. L-am dus la un pretinar să mi-l repare. Întrucât au trecut 2 zile fără nici o veste, consoarta a început să mă bată la cap să mă transform într-un birou + scaun pentru a putea monta piticului un computer.
   Până acum, el avea un soi de băncuță școlară, pliantă, dintr-o bucată, adusă de tușa din Italia. O frumusețe, numai că blatul biroului este în pantă, deci nu se poate pune un monitor pe el.
   Soața ochise mai demult un birou (de fapt e un soi de masă) Winny și un scaun Clio (roșu cu mașinuțe) la Cora. Ba chiar erau și în promoție... Iac-așa ajunsei la Cora Alexandria. Glonț la raionul de mobilă. Angajatul de acolo, foarte binevoitor, mă asigură că nu mai au birouri Winny (doar cel expus) dar mai are un scaun Clio roșu. Cutia era cam deteriorată, cică piesele erau la locul lor.
   Îmbarc scaunul în cărucior cu gândul să mă duc pe la vreo altă Cora să basculez și minunăția de birou.
   Sună telefonul, comandă nouă, musai cartofi. O iau spre raionul de legume-fructe, localizez cartofii. Made in Germany. Uatever. Salt un sac... cam ușor. Pun pe cântar. Poza e mai jos, în loc de 10 Kg cum promitea panoul, în sac erau numai 8,285 Kg. Diferența sigur nu provine din deshidratare...
   M-am supărat pe ei, am dus scaunul înapoi. M-am programat la Cora Pantelimon să iau biroul, scaunul și o reducere adițională de 15% pentru că-s posesor de card Cora.

   Later edit: Am ajuns la Cora Pantelimon, am cumpărat scaunul, biroul și multe alte chestii de care aveam (oare?) nevoie.
   Ora închiderii, eu - ultimul client. Un gardian stătea cu cheia-n contactul care lasă plasele care închid magazinul. În timp ce puneam produsele în coș, sună telefonul. Nevasta: "s-a luat curentul!". Bucuros, o sfătuiesc să sune la 021 9291, deranjamente Electrica. Mă gândeam cu groază... fără curent, nu avem căldură... ce facem cu ăia mici?
   Îi dau înainte cu băgatul în sacoșe (Cora Pantelimon nu are parcare acoperită, stai în ploaie să încarci mașina), sună telefonul. Soția. A sunat la 9291, vin tipii să repare. Precizează că cei de peste drum au curent. O sfătuiesc să iasă pe scara blocului și să aprindă lumina. Este! Bun, trebuie să coboare la parter să pornească siguranțele. Eventual să sune la 9291 să anuleze intervenția. Închid.
   Mi-au dat un voucher valabil numai la Cora Pantelimon. Eu stau lângă Cora Alexandriei. Înjur. Gardienii care ciuleau urechea s-au oferit să-mi dea o mână de ajutor: să-mi dea pe loc jumătate din valoarea voucherului...
   Sună telefonul. Soția. Știe de la ce a fost scurtul: s-a ars mașina de spălat rufe...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu




loading...