10.03.2016

Marea deschidere Leroy - continuare

Mobilă de bucătărie Kara - alb cu stejar Ferarra

   Am montat mobila de bucătărie. A trebuit să fac niște modificări. Sistemul de suspendare m-a cam pus pe gânduri, așadar am demontat de la bucătăria veche tablele de agățat și le-am adăugat, câte una la fiecare corp.

   O altă modificare a fost montarea unui picior de 100 mm în spate. Mobila este proiectată cu grijă, PAL-ul melaminat este de 16 mm, trebuie ca în maxim 2 ani să mergi la cumpărături. Dacă nu pui piciorul adițional, toată greutatea se sprijină pe "lonjeronul" din fața și pe tăbliile laterale. În mijloc spate nu o susține nimic, așadar se va curba urgent acel PAL "gros" de 16.

   Am mai adus o "îmbunătățire". Dat fiind faptul că femeile îndeasă chestii multe și mari în dulapuri, poponețul din PFL (un soi de carton presat foarte subțire - să nu care cumva să-l stropiți cu apă că se strică; de fapt e indicat să nici nu puneți chiuveta pe mobilierul ăsta solid; sau puteți pune chiuveta dar nu dați drumul la apă; sau puneți chiuveta, dați drumul la apă și, anual, schimbați mobilierul) al acestora se desface urgent. Așadar, în loc de "țintele" (niște cuișoare) cu care e prevăzută mobila, am înșurubat holțșuruburi de 3,5x20 plus niște șaibe de 5. Am avut ocazia să mă felicit pentru asta: soția a băgat niște oale mai mari (sau poate prea multe), apoi împingea zdravăn în ușile alea. Dacă păstram țintele, cu siguranță PFL-ul ar fi ieșit de acolo. Aceeași modificare am adus-o și la mobilierul din dormitor.

   Ziceam mai devreme că e posibil să schimbați des mobilierul. Normal, de la o mobilă de 280 de lei cu tot cu "blat" (nu, nu e blat, e același PAL din care e făcută toată mobila) ce pretenții să aveți? Ei bine, schimbatul anual este o problemă, dacă nu din punt de vedere financiar, măcar din cauza dezastrului care se face în casă în timpul schimbării. Așadar am mai venit cu un "upgrade": pe marginile necăntuite din partea de sus, acolo unde se așază chiuveta, am aplicat un strat de silicon transparent. În trecut am mai încercat cu lac/vopsea: durează prea mult uscarea și nu este eficace, poate doar chituit în prealabil - tot rumeguș am obținut. Apoi, cu același silicon, am astupat spațiul dintre chiuvetă și mască (voi pune și poze cu cârligele de ancorare ale chiuvetei pe mască - pe care nu le-am găsit în magazine).

   Am postat chestia asta pentru că pe facem-facem, site-ul oficial al "pasionaților" de bricolaj, nu a publicat nimeni această "solție".

   
   
   Update: În legătură cu angajarea la ei... mda, babalâcii de 40 de ani nu au nici o șansă. Ei vor cărniță prospătă care acceptă rahat mult și bani puțini. Eu sunt de vină, nu am studiat site-ul cu atenție, scrie clar acolo: "începe-ți cariera alături de noi".
   
   
   

Bravii noștri polițai

Glorie Poliției Române!

   Astăzi, 10.03.2016, la ora 8:10 eram un infractor periculos care-și ducea copii la școală, respectiv grădiniță. În grabă, pentru că întârziasem, mi-am uitat actele în cealaltă geacă, încălcând grav legea. Spre norocul meu, am trecut pe lângă domnii polițisti (opriți neregulamentar în intersecție, pe pod) și am dus copilul la școală. Apoi am întors mașina și, trecând din nou pe lângă ei, am fost oprit de bravii polițiști de la Secția 9 (așa declara polițistul) sau P.P. Independența (cum scrie pe procesul verbal), motivând că e filtru național.

   Mi-au cerut actele. Nu le aveam. Nasol, nici măcar un telefon nu aveam să-mi sun soția să mi le aducă. Le-am spus că pot merge până acasă să aduc actele. Mi-au cerut să le arăt portbagajul. L-am arătat. M-a anunțat că vine cu mine să vadă actele. Ne-am urcat în mașini și am ajuns acasă. Am parcat mașina în curte, le-am adus actele, m-au pus să aștept lângă mașina mea (fetița mea era înăuntru, n-am apucat s-o las la grădiniță).

   În fața porții mele, bravul polițist scria ceva. După vreo 10 minute mă cheamă și mă pune să semnez procesul verbal. Bravul polițist a pedepsit infractorul: m-a amendat cu 630 de lei, pot achita 315 în 48 de ore.

   Acum se pun întrebările:
  • Chiar nu putea să-mi dea un avertisment? Așa infractor periculos sunt pentru că m-am deplasat prin sat timp de 5 minute să duc copiii la școală?
  • Ce amestec are P.P. Independența în comuna noastră sau în sat?
  • Asta este procedura? Vine cu mine acasă și-mi dă amenda în fața porții? Ce și-or fi închipuit vecinii văzându-mă escortat de poliție? Poate mi-au lezat imaginea...
  • Pot contesta amenda pe motive sociale? Oha venituri, pe aici joburile se dau pe pile/rude/cunoștințe.
  • Ce își închipuie acum fetița mea cea mică? Simplu: polițiștii sunt niște nenea răi care nu-l lasă pe tati s-o ducă la grădi, ba îi mai iau și banii pentru că a uitat niște hârtii acasă. Siguranță și încredere!
   
   
   
   

07.03.2016

Imaginație ciudată...

Imaginație ciudată



   Ce credeți că am găsit pe internet? Uite poza mai jos:

   Credeți că este site-ul vreunui pedofil? Niște fetițe cu mâini pictate pe tricou în dreptul sânilor? Pe mine cam acolo mă duce gândul... La vreo grupare d-aia ciudată, gen Misa. Mă surprinde totuși că părinții acelor fetițe le-au lăsat să poarte chestiile alea...

   Ei bine, poza este de pe site-ul Școlii Nr. 38, Dimitrie Cantemir, site administrat cu succes de către Prof. inv. primar Anca Emandii.

   
   



loading...